Μπράουνι με ελαιόλαδο
Απολαύστε το πιο δημοφιλές αμερικανικό γλυκό και μάλιστα πιο υγιεινό, με λάδι αντί για βούτυρο!
Συστατικά:
- 300 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο
- 160 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 τεμ. αυγά
- 120 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- Άγλυκη σαντιγί για το σερβίρισμα
Μέθοδος εκτέλεσης:
- Πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την ζάχαρη με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν πολύ καλά και τα ανακατεύουμε με την σοκολάτα. Ύστερα, προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μακρόστενο τσέρκι ή μια φόρμα της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ° C για 25-30΄. Διατηρείται εκτός ψυγείου, εάν όμως θέλουμε το ζεσταίνουμε πριν το σερβίρισμα.
Tip επιτυχίας: Το μπράουνι πρέπει στο εσωτερικό του να είναι υγρό και μαλακό γι’ αυτό δεν το ψήνουμε πολύ ώρα.
Bibliography
www.steliosparliaros.gr. (n.d.). Μπράουνι με ελαιόλαδο. Retrieved from www.steliosparliaros.gr: https://steliosparliaros.gr/ygieina/me-elaiolado/braouni-elaiolado/?fbclid=IwAR2wFovkEX5qEEZtMf0A8TyYQNV_l6kpccj6EyzSJ1iGksiY21BB7ovPd4s
Αφήστε μια απάντηση