Χοχλιοί (σαλιγκάρια) κοκκινιστοί με ρύζι

Μια κρητική σπιτική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε :

Συστατικά που θα χρειαστούμε :

  • 300 γραμ. Χοχλιοί περίπου 20 – 30 τεμάχια
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κούπα γλυκιά ώριμη, πολτοποιημένη ντομάτα
  • 1 κούπα ρύζι για ριζότο
  • 2,5 κούπες νερό

Οδηγίες :

  • Προετοιμάστε καλά τα σαλιγκάρια (Χοχλιοί). Ξεπλύνετε τα καλά, καθαρίστε από τις μεμβράνες και τρίψτε τα κελύφη με σφουγγαράκι. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό και 2 κουταλιές να βράσει, ρίξτε τα σαλιγκάρια και βράστε για 2 λεπτά. Μετά θέλει καλό ξέπλυμα μέχρι να φύγουν όλα τα σάλια και το νερό να βγαίνει καθαρό.
  • Στην συνέχεια βάλτε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές. Προσθέστε τα σαλιγκάρια και σοτάρετε για 2 λεπτά. Μετά προσθέστε την ντομάτα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Στα μισά του μαγειρέματος τσεκάρετε και προσθέστε ελάχιστο νερό, αν χρειάζεται.
  • Αφαιρέστε τα σαλιγκάρια με μια τρυπητή κουτάλα, προσθέστε το νερό και το ρύζι και δυναμώστε την φωτιά για να έρθει πάλι σε σημείο βρασμού. Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Προσθέστε τα σαλιγκάρια, ανακατέψτε ελαφρά και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 6 λεπτά. Τέλος, κλείστε τη θερμοκρασία και αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας για επιπλέον 4-5 λεπτά ή μέχρι όλα τα υγρά να απορροφηθούν από το ρύζι.
  • Σερβίρετε και καλή σας όρεξη!!

Bibliography

The Hungry Bites. (n.d.). ΧΟΧΛΙΟΙ (ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ) ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΙ ΜΕ ΡΥΖΙ. Retrieved from The Hungry Bites: https://www.thehungrybites.com/GR/xoxlioi-saligkaria-kokkinistoi-me-rizi/

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *